Direktlänk till inlägg 26 augusti 2014

Dag 2/5 i Göteborg

Av Hanna - 26 augusti 2014 20:51

Sådärja, dag två är över i Göteborg.

Isak har varit väldigt orolig natten till idag. Vi misstänker att det har att göra med att vi var tvungna att sätta ut hans magmediciner i fredags. Så Nexium, som är mot sura uppstötningar och den misstänkta refluxen har han inte fått sedan i torsdags. Så efter en orolig natt och en spya i hotellobbyn så gav vi oss iväg till Öron-, näsa-, halsmottagningen på östra sjukhuset (DSBUS ligger bredvid). Men Isak var inte riktigt överens med oss om att det var läge för undersökning. Han har nämligen lagt sig till med en ny ovana...! Han skriker tills han svimmar helt enkelt, glömmer att andas mitt i anfallet med. Händer inte varje gång och inte heller varje dag, men det är riktigt otäckt när det händer.
Så idag var det dags igen, Isak skrek så han tuppade av inne hos öron-, näsa-, halsdoktorn. Så de beslöt att göra undersökningen när han är sövd under morgondagens magnetröntgen.

Efter öron-, näsa-, halsmottagningen så var det dags att rycka Ph-mätarsonden. Men Isak sov så gott så vi lät dem bara ta apparaten som sonden var kopplad till för sonden kunde vi rycka själva, annars hade vi bett Jack som hjälpt Isak med det vid tidigare tillfällen:)

Sen var det dags för hjärtdagvården och embling av Isaks armveck och ovansida hand. Tanken var att de skulle sätta en pvk, en infart, för narkosen i morgon. Även en träff med narkosläkaren stod på tur.

När vi träffade narkosläkaren visade det sig att vi även träffat henne innan vis hjärtoperationen. Det visar sig att de inte alls vill söva Isak med den "lätta" narkosen som är den vanliga vid magnetröntgen. De bil ge honom en full narkos med tanke på hans historik. De är oroliga för att han blir slemmig och därmed spyr inne i magnetröntgen-lådan. Det skulle vara förödande för Isak så det är inget de kommer chansa med. Utöver det så intuberar de Isak vid en full narkos och det innebär att om han spyr så kommer inte spyan ner i luftvägarna vilket annars kan ske.

Som grädde på moset så måste de även ha en intensivvårdsplats tillgänglig för att de ska genomföra narkosen. Också det med tanke på hans historik och att han har blivit väldigt risig de senaste gångerna. Men då har det i och för sig varit hjärtfel och hjärtoperation som varit orsaken till att besöken på intensiven varit nödvändiga.
Just nu är det väldigt tajt om platser på barnIVA men idag fanns möjligheten och då kör vi på som om det finns i morgon med. Sen vet man ju aldrig om det finns plats i morgon, det är ju en priofråga. Akutfall får såklart gå före allt.

Så just nu är planen att vi ska vara tillbaka i morgon vid halv nio för lite Provtagningar och sen för förberedelser inför narkosen. Själva magnetröntgen tar ca en timme och sen ska då öron-, näsa-, halsläkaren göra sitt. Under magnetröntgen röntgar de både hjärna och ryggrad.

Sen har vi ju en undersökning kvar på fredag som de inte visste om han behövdes söva inför, men de skulle kolla upp det och se om den går att göra samtidigt. Hade såklart vart det bästa för Isak. Han får få igenom tillräckligt ändå.

Utöver undersökningarna så åkte Jack till sin mormor idag. Han har varit supersnäll och duktig hela dagen. Några skrik, men ändå väldigt lugn och snäll. Men nu får han full uppmärksamhet några dagar:)

Vi har ätit gott på hotellet nu ikväll, Isak sover och nu är det Idol-dags.

I morgon får vi även reda på ultraljudet som gjordes igår, så håll tummarna för Isak i morgon, det blir en händelserik dag!



 
 
Ingen bild

Marie L

26 augusti 2014 21:43

Oj, händer mycket låter det som.. Tänker på er! kramar

Hanna

27 augusti 2014 04:36

Tack Marie!

 
Ingen bild

Stig o Anne

26 augusti 2014 22:08

Hej familjen! Vi håller alla tummar vi har och några till!
Kram på er!

Hanna

27 augusti 2014 04:35

Tack!

 
Ingen bild

Anna K

27 augusti 2014 06:22

Vi tänker på er och håller tummarna för Isak! Han är en stark liten kämpe 😊 kram

 
Ingen bild

Inga-Lill Lorentzon

27 augusti 2014 09:56

En sån modig liten kille ni har som får utstå så mycket.En jättekram kommer här från Inga-Lill.

Hanna

27 augusti 2014 11:24

Tack snälla Inga-Lill.
Han är en riktig kämpe hela tiden!
Kram

 
Ingen bild

Emelie L

27 augusti 2014 14:08

Tänker på er, håller alla tummar jag kan för Isak. Kramar

Hanna

27 augusti 2014 15:37

Tack Emelie!

Kram

 
Ingen bild

Maria A

27 augusti 2014 22:07

Oj vad jag väntar på nästa inlägg. Heja Isak! Pussar och kramar till dig!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hanna - 17 februari 2016 23:00

Ojojoj, inser när jag kollar bloggen att jag inte skrivit något på flera månader..!   Vi har det bra! Isak mår bättre än på länge och det har hänt ofantligt mycket sen jag sist skrev. Jag har helt enkelt inte haft tiden, orken eller motivatio...

Av Hanna - 1 november 2015 23:33


Nu är vi ät lägen hemma! I tisdags blev Isak utskriven så nu har vi nästan varit hemma i en vecka och försökt att landa. Det var oerhört skönt att komma hem. Under tiden i Göteborg så har nog ingen av oss längtat hem egentligen, anledningarna är...

Av Hanna - 25 oktober 2015 19:13

Vi är kvar i Göteborg. Har haft permis i helgen men blir troligtvis utskrivna i början av veckan. Idag har vi hälsat på Ronald-grannarna och deras lilla T på IVA. Hon bor där sedan ett par månader så vi hälsade på där idag. Så vi hann med att pro...

Av Hanna - 19 oktober 2015 20:06


I slutet av förra veckan började man prata om hemgång för oss! Det känns väldigt märkligt, skönt med konstigt. Vi har rotat oss här på tredje våningen och har på något vis fått en skön vardag. Vi är med personer som är i liknande situationer och ma...

Av Hanna - 16 oktober 2015 00:00


Sen jag började blogga i samband med förra årets hjärtoperation och allt som hände då, så har bloggen öppnat en hel del nya dörrar och vi har fått nya vänner. Bloggen har gjort att vi har fått kontakt med Isaks MSS-kompis Siri och vårt mål är att...

Presentation


Det här är Isak, född september 2013. Isak har ett väldigt ovanligt syndrom som heter Marshall Smith Syndrome (MSS), samt hjärtfel.
Välkommen att följa Isak och resten av familjen på Isaks plats.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards