Alla inlägg under juli 2014

Av Hanna - 4 juli 2014 17:43


Igår eftermiddag blev det som sagt en tur till universeum. Men innan dess fick jag besök av Sara, min fd chef, numera kollega :) kul med lite besök och att få prata lite om allt möjligt! Även fast det har varit väldigt mycket upp och ner under våren, så ser jag fram emot att börja jobba igen. 18 augusti är det dags iallafall, så då är det dags för Jimmy att ta itu med huliganerna där hemma...!


Men efter besöket så var det iallafall dags för Universeum. Jag, Sebbe och Jack tog spårvagnen in, bara det var en stor upplevelse för Jack!



Sen var det då dags att träffa alla djuren, kolla in rymdfarkosten, rida lite på den mekaniska hästen, fika, skrika lite för att man inte får som man vill, köa och sen var det dags för spårvagn igen. Gick i ett!


       


Vi somnade allihop rätt fort i går kväll!

Av Hanna - 3 juli 2014 10:45

Första gången vi lmnar vårt rum, och avdelningen på nästan 1,5 vecka med Isak! Men nu var det dags:)

Avdelningen har barnvagnar att låna ut, så vi har fått låna en knall-orange vagn...! Så vi syns kan man säg.



 

Av Hanna - 3 juli 2014 08:11

I går fick vi flytta in i eget rum! Väldigt skönt!
Innebär att nu sover en av oss alltid hos Isak vilket är första gången på 1,5 vecka. Var lite svårt att sova men somnade till slut efter matningen vid kl 1 i natt. Sen var det mat och mediciner var tredje timme så då är bara att vakna:) Isak sover vidare under matningarna så det är bara att somna om själv med när det är klart.

Vi hade besök av barnens farfar Kenneth och hand sambo Marianne igår också. Är betydligt lättare med besök när vi fått eget rum. Innan fick vi bara vara två vid hans säng med tanke på att Isak hade rumskamrater.

Nu är alla slangar och sladdar borta, det är bara när de gör sina kontroller som de kollar syresättning, blodtryck och räknar andningsfrekvens. Allt är bara bra!
Gårdagens ultraljud visade dessutom på bra resultat, bättre än iförrgår tom om vi förstod rätt. De satte in en annan medicin igår, en betablockerare så den kan ha hjälpt ytterligare.

Igårkväll fick jag och Isak även finbesök av Karin från IVA. Hon hade med sig en väldigt fin och omtyckt present, en tvilling till Isaks älskade elefantgosedjur. Och den nya tvillingen fick vara med i natt med, så han blev godkänd på en gång:)

Nu är morgonkontrollerna gjorda, så jag väntar bara på min frukost så är dagen igång. Tror dock att jag får vänta lite till..! Det är Jimmy som ska komma förbi med frukost så jag tror det dröjer lite. Glömde ta med mig frukost i all hast igår när jag packade inför natten här.
Kan bli risk för ett besök till cafeterian istället!

Nu när Isak inte är kopplad till några sladdar eller slangar längre så får vi röra oss lite mer fritt. Igår gick vi ut på avdelningen. Vi får röra oss begränsat i byggnaden än så länge, men snart hoppas vi på att vi får lämna huset med. Idag känns det iofs rätt skönt att få vara inne när regnet öser ner!

I eftermiddag tar jag med mig Jack och Sebbe till universum. Lekterapin har biljetter dit så vi får gratis inträde. Hoppas det håller upp:)

Av Hanna - 1 juli 2014 18:50

 

Av Hanna - 1 juli 2014 17:13

Idag har Isak varit pigg och glad! 

De flesta av sladdarna och slangarna som han har haft kopplade till sig är borta, bara poxen (den som mäter syresättningen), ett par elektroder (kan det heta trimetri?) samt en ven-nål har han kvar. 

Det går framåt med stormsteg och förändras inget till i morgon så kommer vi då att få eget rum!

Det har gått så bra som det bara kan göra med tanke på läget!


I den bästa av världar så kan vi få åka hem om en vecka. Vi räknar inte med det, utan är förberedda på längre, men som allra tidigast så släpper de hem oss lm en vecka. Visst hade det varit skööönt!

De ska göra nytt ultraljud i morgon igen så då vet vi mer efter det. 


Idag har vi haft besök av barnens kusiner Freja, Albin och Elliott och faster Emma och Fredrik. Jag och jimmy har precis byts av på sjukhuset så nu är det hans tur att vara hemma i huset. Han pratade något om en fotbollsmatch ikväll så då fick han ta tidiga passet i sjukhuset. Så nu sitter jag här tills Isak somnat för natten. Han har precis somnat så jag tror det kan bli en lång kväll här:)


Ska försöka fånga en bild på en glad Isak så ska ni få se det. Ni får hålla till godo med en sovande Isak så länge.

 


Vi väntar fortfarande på beskedet om Sticklers. Första proverna visade inget, villet de inte alltid gör, så nu ska de mäta skelettet och därefter bestämma vilka gener de ska testa sig vidare på. Ni får ursäkta om jag inte uttrycker mig så tydligt alltid, är lite svårt att förklara sånt som man inte alltid själv förstår.


Vi får så många meddelanden, mail och sms från alla möjliga, och det är alldeles otroligt härligt att läsa dem. Vi blir så glada och rörda av alla heja-rop och omtankat ska ni veta. Vi hinner inte slltid svara på dem, men vi läser alla!


Blir det tid över de kommande dagarna så ska jag försöka ge mig på att fylla i allt som hände innan vi åkte in och fick reda på hjärtfelet.


Skapa flashcards